Belize..

HEY. DU! Inte kolla här än. Först läser du om Mexiko några rader längre ner är du snäll. Se så, rappa på..

Såja, tack för din tid. Ja vi fortsätter alltså med en liten tillbakablick, nu var det dags att korsa gränsen söderut. Vi hoppade på båten i Chetumal och tackade Mexiko för den här sejouren. Dags att lägga spanskan bakom sig och ta sig an rastafari istället.. Färre mustacher och tacos, mer dreads och ganja. Jah man, cool man, rastah maaan.

Vår lilla skuta tog oss sydöst över karibiens klara vatten rakt in i famnen på San Pedro. En liten ö strax utanför Belize City. Vi checkade in på vårat hostel ett stenkast från sandstranden och insåg rätt fort att livet här inte var så dumt alls. Dagarna spenderade jag på en bryggkant med solen i nacken, näsan i en bok och mer än ofta med ett par blöta badbrallor runt höfterna. När jag tröttnade på det la jag mig i hängmattan istället och fortsatte nöta böcker..

Men det fanns även tid till annat, framförallt till att ge oss ut på ytterligare en båttur. Denna gången för att snorkla bland koraller, rev och hajar.. Fiskar i hundratals färger som kryllar runtom en när man plaskar runt i de strömma dragen. Såg även ett gäng stingrockor men toppen var när det kom ett gäng nurse sharks eller ”amhaj” som de heter på svenska. De ska tydligen inte vara så farliga men när en två meter lång haj simmar mot dig spritter det allt lite i simfötterna.

Efter ett par dagar på San Pedro kände vi återigen för lite förändring så vi hoppade på båten till grann-ön Caye Caulker. En halvtimmas guppande senare stod vi på stränderna av ytterligare ett paradis. Börjar samla på sig ett gäng goa öar nu i livet, men denna ligger bra med i topp. Supermysig liten ö, med vita stränder, kajakpaddlande, gött häng och en kycklingburrito i världsklass. Stort plus i kanten för avsaknad av motorfordon, förutom ett gäng moppar, men det kan man ta.. Kommer ni hit någon gång i livet, se till att ta er upp på ett av de högre hustaken och njut av solnedgången på kvällen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s