Nicaragua – Leon & Surfing Turtle Lodge

Så lider måndagen mot sitt slut i ett ljummet Nicaragua.. Sportlovsveckan är här. Längesedan man gick i skolan och hade lov, men man kan ju bli lite nostalgisk när man tänker på alla de skidläger man spenderat vecka 7. Det är inte lätt att längta bort från värme, sol och bad. Men ett par svängar med skidorna lockar ständigt.. Nåja, den tiden kommer. Nu ska vi läsa om vad jag har hittat på i Nicaragua under veckan som passerat.

Vi inleder i vanlig ordning med en bussresa. En bussresa som innehåller precis allt man förväntar sig av en bussresa i Centralamerika. Förseningar, köer, krångel och hetta. När vi bokade bussen skulle det ta runt 7 timmar. Vi landade på tretton. Äh några timmar hit eller dit.. Att passera ett par gränser drar gärna ut på tiden. Väglaget i Honduras lämnade även lite att önska.. Låt mig aldrig mer klaga på hålorna i grusvägen hemma på gården.

Men man lär sig tidigt att det bara är att slappna av. Bänd in knäskålarna mellan sätena, placera nacken på obefintligt nackstöd och skruva upp playlisten på din Spotify och njut av resan. Kul att se sig om i världen, speciellt när man kommer fram.

Fram kom vi, till supermysiga León. Vi hamnade på ett litet hostel där vi spenderade två nätter, alltså en heldag i staden. Vi hann med att dela en vinflaska på en rooftop-bar, käka slafsiga hamburgare vid en skatepark, kika på katedraler och andra kulturella ting, bland annat en massa street-art. Lyckades även klämma in lite lätt shopping, modet här följer inte riktigt det från Sverige men ett par skor fick jag ändå ner i den redan fulla väskan.

Efter León bar det ut mot kusten igen. Stadsliv i all ära, men 36 graders värme kräver sand mellan tårna och en maximal distans på 30 meter från vattenbrynet. Vi hade hört om ett boende i en nationalpark 30 minuter utanför León. Surfing Turtle Lodge. Vi hoppade av taxin i en liten by, hoppade på en liten eka som förde oss ut till ön som boendet fanns på. Där togs vi emot av häst och vagn som förde oss över ön till boendet på västsidan.

Här insåg vi att vi trivdes ganska direkt. Avslappnat boende helt avlägset från resten av världen. Två nätter fick snabbt bli tre nätter. Kolla bilderna här nedanför bara, livet. Häng på beachen, fest med allt möjligt folk på kvällarna med allt från karaoke (ljuva toner..) till limbo. Har fyra rejäla sår på fötterna, limbo kräver full dedikation! Lyckades även med att plocka hem den OTROLIGT prestigefyllda volleyboll-turnering som utspelades på stranden. Två gånger.. Tackar Ekhagen för det.

Hittade även Harry Potter and the Goblet of Fire på hostelet. 750 engelska sidor på två dagar får ändå anses som godkänt. Har en riktigt bra hängmatta (bild finnes) att tacka för den insatsen. Spelar nog ingen roll hur många gånger jag läser om de där böckerna, alltid lika trollbindande att kasta sig in i den världen.

Just det, vi fick även kika in när de släppte ut nykläckta sköldpaddor i havet. Boendet fungerade som en slags kombination av hostel och hjälpcenter för sköldpaddor. Vi bidrog tydligen till en bättre värld genom att bo där. Kul att kunna hjälpa utsatta djur samtidigt som man ligger i en hängmatta hela dagarna. Hah.

Men säg den lycka som varar, matförgiftningen slog till lördag-kväll. Pang-boom, fosterställning. Vi behöver inte gå in på detaljer, men både jag Mattias och Albin har haft bättre nätter. Även ljuvligt att vi igår (söndag) skulle ta oss 4 timmar söderut genom landet. Med tidigare bussfärder nära i minnet våndades vi innan avfärd. Men Nicaragua överraskade. AC som fungerade hela vägen, benutrymme så det räckte, paus när vi bad om det. Samt raka vägar. Tror inte det var en kurva på 25 mil. Hallelujah. Vi överlevde alltså, och idag är vi alla tillbaka i storform. Befinner oss just nu i San Juan del Sur. Turistort belägen precis vid stranden. Blir nog kanon här. Det får ni höra om i nästa inlägg om inte annat. img_0647img_0655img_0656img_0658img_0676img_0683img_0690img_0694img_0695img_0689img_0700img_0701

Annonser

2 thoughts on “Nicaragua – Leon & Surfing Turtle Lodge

  1. Roligt att läsa om Leon och att Nicaragua fått så fina bussar! Ett land i mitt hjärta! Hälsa Mattias! Feliz viaje compa! Elisabet

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s